Novosti

Rezultati takmičenja

Danas je u Loznici, u organizaciji Muzičke škole "Vuk Karadžić" a pod pokroviteljstvim Grada, završeno "13.Takmičenje harmonikaša Loznica 2011"  na kojem su nastupila 34 izvođaca na harmonici iz Srbije i Bosne i Hercegovine.
Žiri eminentnih profesora,u sastavu Nada Vještica (Novi Sad), Daniela Vagner (Zemun), Miroslav Jankeh (Požarevac) i Miradet Zulic (Tuzla) dodelio je nagrade pobednicima po sledećim kategorijama:

Baby kategorija: Miloš Pavlović iz mš Mihailo Vukdragović Šabac
A kat: Anđela Nikolić     Mš Mihailo Vukdragović Šabac
B kat:  Marina Jokičić   Mš Mihailo Vukdragović Šabac
C kat: Nadežda Milenković Mš Kosta Manojlović Zemun
D kat: Bogdan Laketić  Mš Isidor Bajić Novi Sad
E kat: Nikola Kizić     Mš Vlado Milosevic Banja Luka BiH

Na završnom koncertu,pred oduševljenom publikom u Domu kulture, nastupio je Orkestar harmonika Akud-a Sonja Marinković iz Novog Sada sa dirigentom Goranom Penićem,koji se predstavio delima Bramsa, Hristića, Šuklara, Divjakovića, Korsakova, Šranka i Štrausa...

Opširnije

Katarina Pavljašević osvojila drugu nagradu na takmičenju violinista u Zagrebu

Katarina Pavljašević (druga sa desna)Katarina Pavljašević, učenica muzičke škole „Vuk Karadžić“ iz Loznice, osvojila je drugu nagradu na međunarodnom takmičenju violinista koje je održanom juče u Zagrebu.

Katarina je učenica drugog razreda a violinu uči u klasi profesorke Ivane Arnold.

Na nastupu u Zagrebu, program je izvela uz klavirsku pratnju profesorke Nataše Turnić-Đorđić.

Maestralno je izvela kompozicije Tomislava Uhlika i Komarovskog ,a žiri,sastavljen od profesora sa Muzičkih akademija iz Zagreba, Osijeka, Splita i LJubljane ,dodelio joj je drugu nagradu.

Ova desetogodišnja umetnica, već iza sebe ima nekoliko vrednih priznanja od kojih treba izdvojiti prve nagrade na „Mladom virtuozu“ u Beogradu (2009. i 2010), prvu nagradu na međunaronom festivalu u Sremskoj Mitrovici i drugu nagradu na republičkom takmičenju u Beogradu.