Letopis Muzičke škole „Vuk Karadžić“ iz Loznice za školsku 2013/2014 godinu.

SEPTEMBAR 2013. 

 

12. septembar:

Naši učenici, Andrijana Pantić (flauta, klasa: Ema Mirčetić) i Igor Zarić (violončelo, klasa: Daša Dačić) nastupili su u Galeriji Miće Popovića i Vere Božičković Popović, na otvaranju izložbe Biblioteke grada Beograda „Pamtiću sve“, posvećene životu i stvaralaštvu velike srpske pesnikinje Desanke Maksimović. Pomenuta izložba, postavljena povodom obeležavanja 20 godina od smrti i 115 godina od rođenja pesnikinje, od 12. septembra gostuje na 80. Vukovom saboru.      

 

14. septembar:

Delegacija poljskog grada Plocka danas je posetila našu školu. Tom prilikom, naši đaci su održali mali koncert za goste, sa kojima je razgovarano o budućoj saradnji i mogućem gostovanju naših nastavnika i đaka u njihovom gradu.

 

25. septembar: 

Sa ciljem stručnog usavršavanja nastavnog kadra, u školi je održan seminar „Timski rad i saradnja nastavnika u funkciji osiguranja kvaliteta rada ustanove“, autora Milana Bojanića, Vesne Mađarov i Jovane Milićev Radišić iz Zrenjanina.  

OKTOBAR 2013.

12. oktobar:

Nastup naših učenika i nastavnika na večerašnjoj Svečanoj Akademiji u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice, povodom 140. godina izgradnje crkve u Loznici.

 

22. oktobar: 

U koncertnoj sali naše škole večeras u 18 časova je održan je koncert pod nazivom „Veče gitare“, na kome su nastupili nastavnik naše škole, gitarista Stevan Jović i njegova supruga, takođe gitaristkinja, poreklom iz Sjedinjenih Američkih Država, Evita Soner Jović. Na programu su bila zastupljena dela Turine, Albeniza, Domeniconija, Bizea, ali i popularna numera pop pevača Vlade Georgijeva „Jedina“, u aranžmanu Stevana Jovića za dve gitare.

 

25. oktobar:

Večeras su naši učenici, Srđan Đurić (saksofon, klasa: Goran Pantić), Andrijana Pantić (flauta, klasa: Ema Mirčetić) i Igor Zarić (violončelo, klasa: Daša Dačić) nastupili na proslavi povodom deset godina od osnivanja Rotari kluba Loznica, u svečanoj sali Plavog restorana u Loznici.

 

NOVEMBAR 2013. 

 

6. novembar:

U Jutarnjem programu Televizije Podrinje najavljen je predstojeći koncert povodom Dana škole. U emisiji su nastupili učenici Srđan Đurić (saksofon, klasa: Goran Pantić), Matija Zarić (violina, klasa: Snežana Zarić), Radenko Mihajlović (harmonika, klasa: Zorica Dražević) i Mihailo Tomić (klarinet, klasa: Goran Pantić), a o istorijatu škole i aktuelnim temama, govorili su direktor Dragan Đedović i šefica gudačkog odseka, Snežana Zarić.

 

7. novembar:

Večeras u 18 časova, svečanim koncertom najuspešnijih učenika sa svih odseka i nastupom gostiju iz Osnovne muzičke i baletske škole iz Tuzle (Bosna i Hercegovina), obeležen je Dan škole. Na pomenuti način nastavljena je uspešna saradnja dveju škola, započeta gostovanjem naših učenika na njihovom svečanom koncertu povodom dana škole, prethodne školske godine.

 

16. novembar:

Na 10. Smotri muzičkih talenata Srbije, održanoj u Sremskim Karlovcima, naši učenici ostvarili su sledeće rezultate:

1. Kristijan Perčić, gitara, 4. mesto (klasa: Milica Ivanović)

2. Nikola Pantić, klarinet, 4. mesto (klasa: Goran Pantić)

3. Andrija Sekulić, flauta, 5. mesto (klasa: Ema Mirčetić)

4. Andrijana Pantić, flauta, 7. mesto (klasa: Ema Mirčetić)

Svi učenici nastupili su uz klavirsku saradnju Bože Banovića.

Naši nastavnici prisustvovali su prvom delu seminara „Vidim, čujem, pevam, sviram – Korelacija između nastave instrumenta i teorijskih predmeta“, koji je organizovan u okviru Smotre muzičkih talenata u Sremskim Karlovcima. Planirano je da autorke, Jasmina Mihaljica i Vesna Cvetković, drugi deo seminara održe u našoj školi, sredinom marta meseca 2014. godine.

 

17. novembar:

Na 10. Smotri muzičkih talenata Srbije u Sremskim Karlovcima naš učenik Igor Filipović (harmonika, klasa: Obrad Kaitović) osvojio je 8. mesto.

 

20. novembar: 

Danas je na klavirskom odseku uspešno održana smotra klavirske tehnike, za učenike od trećeg do šestog razreda, koja je predviđena planom i programom za prvo polugodište

 

22. novembar: 

Danas su naši učenici sa odseka gitare i gudačkog odseka uspešno svirali na smotri koja je predviđena u prvom polugodištu.

 

23. novembar:

Na koncertu koji je večeras u 17 časova održan u Muzičkoj školi Slavenski,u Beogradu nastupili su i učenici naše škole, sa duvačkog i gudačkog odseka: Andrijana Pantić (flauta, klasa: E. Mirčetić), Andrija Sekulić (flauta, klasa: E. Mirčetić), Srđan Đurić (saksofon, klasa: G. Pantić), Nikola Pantić (klarinet, klasa: G. Pantić), Đurđica Ivanović (violina, klasa: S. Mišić) i Matija Zarić (violina, klasa: S. Zarić). Svi su imali veoma zapažen nastup, uz klavirsku pratnju nastavnika Bože Banovića.

 

 DECEMBAR 2013.

 

21. decembar:

Naša učenica Andrijana Pantić (flauta, klasa: Ema Mirčetić) imala je veoma zapažen nastup na koncertu održanom povodom proslave šezdeset godina rada Muzičke škole "Lisinski" iz Beograda, u sali Kolarčeve zadužbine.

 

25. decembar:

Večeras je u sali naše škole održan „Koncert za Deda Mraza – Novogodišnji  koncert učenika pripremnog razreda“. Nastupili su hor, predvođen nastavnicom pirpremnog razreda, Jelenom Trivković, i mali solisti, kojima je ovo bio prvi nastup u toku tek započetog muzičkog školovanja. Poseta Deda Mraza na kraju koncerta, ulepšala je ovo uspešno koncertno veče, kako malim učesnicima programa, tako i velikom broju dece, koji su u prepunoj školskoj sali prisustvovali Novogodišnjem koncertu.

 

 JANUAR 2014.

 

26. januar:

Večeras u 18 časova, u Vukovom domu kulture u Loznici, održana je svečana Svetosavska akademija na kojoj su, pored crkvenih horova „Sveti Sava“ i „Sveti Roman“ i učenika osnovne škole "Anta Bogićević", učestvovali i učenici naše škole.

 

27. januar:

Proslava Svetog Save, školske slave, obeležena je u našoj školi svečanim koncertom u školskoj sali, na kome su učestvovali hor, orkestar i najuspešniji solisti. Nakon koncerta upriličen je tradicionalni obred lomljenja slavskog kolača.

 

FEBRUAR 2014.

 

1. februar:

Danas je u našoj školi održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekat pod nazivom „Kreativni kurs gitare“, koji će trajati četiri meseca i na koji se mogu prijaviti polaznici svih uzrasta. Polaznici kursa dobiće besplatno na korišćenje instrumente, koji su donirani od strane Američke ambasade. Kurs se održava u organizaciji „Gitar art festivala“, pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a mesto realizacije biće prostorije naše škole.

 

18. februar:

Danas je našu školu posetio Ataše za kulturu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, gospodin Dru Gibling (Drew Gibling). Povodom njegove posete organizovan je koncert naših učenika, nakon koga je usledio prijatan razgovor sa nastavnicima i učenicima.

 

24. februar:

Danas je u prostorijama naše škole počelo održavanje Kreativnog kursa gitare, koji će trajati narednih četiri meseca, pod vođstvom nastavnice gitare, Milice Ivanović. Kurs je otvoren za polaznike svih uzrasta, a obuhvata učenje gitare po specijalnoj metodi koji se primenjuje na Indijana Univerzitetu u SAD, pri čemu se, kroz zajedničko druženje i učenje podstiču pozitivna atmosfera i kreativnost među polaznicima.

Kurs je pripremljen u organizaciji Gitar Art festivala, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu i Grada Loznice.

 

 MART 2014.

 

4. mart:

Na Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“, koje se održava u Beogradu, naš učenik Nikola Pantić (klarinet, klasa: Goran Pantić) osvojio je treću nagradu. Treć nagradu osvojio je i Mihailo Tomić (klarinet, klasa: Goran Pantić). Oba učenika ostvarila su zapažene nastupe, uz klavirsku saradnju korepetitora Bože Banovića.

 

6. mart:

Naši učenici sa odseka flaute ostvarili su danas zapažen nastup na Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“ u Beogradu, osvojivši tri značajne nagrade. Rezultati su sledeći:

1. Andrijana Pantić, flauta, klasa: Ema Mirčetić, prva nagrada

2. Danica Tokanović, flauta, klasa: Ema Mirčetić, druga nagrada

3. Andrija Sekulić, flauta, klasa: Ema Mirčetić, druga nagrada

Nagrađeni učenici nastupili su uz klavirsku pratnju korepetitora Bože Banovića

 

 7. mart:

 

Danas je naš učenik sa klavirskog odseka, Jovan Nikolić (1. razred, klasa: Božo Banović), osvojio prvu nagradu na Međunarodnom festivalu pijanista u Šapcu.

 

10. mart:

Danas su mladi pijanisti iz naše škole osvojili čak četiri nagrade na otvorenom školskom takmičenju „Memorijal Dušan Protić“, koje organizuje Muzička škola „Vatroslav Lisinski“ u Beogradu. Rezultati su sledeći:   

1. Spasojević Đurđina, prva nagrada (klasa: Bojana Nikić)

2. Avramović Milica, prva nagrada (klasa: Bojana Nikić)

3. Pajić Marija, prva nagrada (klasa: Bojana Nikić)

4. Ignjatović Milica, druga nagrada (klasa: Jovana Vitorović)

 

11. mart:

Danasa su mladi saksofonisti iz klase nastavnika Gorana Pantića nastavili uspešno predstavljanje naše škole na Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“ u Beogradu, osvojivši tri nagrade, uz klavirsku saradnju korepetitora Nikole Grujičića. Luka Glišić i Srđan Đurić osvojili su druge, a Stefan Ćirić treću nagradu.

 

13. mart:

Večeras, u 18 časova, u koncertnoj sali naše škole, održan je solistički koncert Bogdana Đorđevića, pijaniste iz Novog Sada, koji je osnovne studije klavira završio na novosadskoj Akademiji umetnosti, u klasi profesora Kemala Gekića, dok je specijalističke i magistarske studije nastavio u istoj akademskoj instituciji, u klasi profesorke Rite Kinke. Reč je o izuzetnom izvođaču, čije interpretacije iskazuju široku paletu muzičkih, tehničkih i izražajnih mogućnosti. Na programu su bila zastupljena dela Johanesa Bramsa, Sergej Rahmanjinova i Franca Lista.

 

15. mart:

Danas je u našoj školi, sa ciljem profesionalnog napredovanja i stručnog usavršavanja nastavnog kadra održan drugi deo seminara, pod nazivom „Vidim, čujem, pevam, sviram – Korelacija nastave instrumenta i teorijskih predmeta“, autorki Vesne Cvetković i Jasmine Mihaljice, eminentnih muzičkih pedagoga iz Beograda. Prvom delu ovog seminara naši nastavnici imali su priliku da prisustvuju u novembru 2013. godine, u Sremskim Karlovcima.

 

22. mart:

Danas je u našoj školi održano 16. Međunarodno takmičenje harmonikaša, Loznica 2014, na kome je, u okviru sedam takmičarskih kategorija, učestvovalo ukupno 45 kandidata iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, uzrasta od 7 do 25 godina. Nastupe takmičara ocenjivao je međunarodni žiri, sačinjen od eminentnih pedagoga: Vojina Vasovića (Kragujevac, Srbija), Danijele Gazdić (Istočno Sarajevo, Bosna i Hercegovina) i Dalibora Boljuna (Makarska, Hrvatska).

Ovaj događaj organizovan je pod pokroviteljstvom Grada Loznice i najpoznatije fabrike harmonika, “Piđini” iz Italije. Takmičenje su pomogli i „Dunav osiguranje“, „Kiropraktika Deus“ Loznica, „Rotari klub“ Loznica i kompanija „Neli“.

Po završetku tamičenja, u 19 časova, u koncertnoj sali naše škole, održan je koncert pobednika, na kome su najuspešnijim učesnicima dodeljeni, pehari i diplome.

Učenici naše škole imali su zapažene nastupe na ovom takmičenju, ostvarivši sledeće rezultate:

1. Jovan Ković, prva nagrada, klasa Zorice Dražević; 

2. Petar Krilović, prva nagrada, klasa Obrada Kaitovića;

3. Igor Filipović, prva nagrada, klasa Obrada Kaitovića;

4. Miloš Filipović, druga nagrada, klasa Obrada Kaitovića;

5. Uroš Filipović, druga nagrada, klasa Obrada Kaitovića;

6. Milan Trišić, druga nagrada, klasa Milana Jovanovića.

 

23. mart:

Na Festivalu pijanizma u Sremskoj Mitrovici učenici klavirskog odseka iz naše škole osvojili su ukupno deset nagrada. Ostvareni su sledeći rezultati:

1. Đurđina Spasojević, prva nagrada (klasa Bojane Nikić)

2. Marija Pajić, prva nagrada (klasa Bojane Nikić)

3. Sara Knežević, prva nagrada (klasa Ane Jovanović)

4. Jovan Nikolić, prva nagrada (klasa Bože Banovića)

5. Nevena Ilić, druga nagrada (klasa Jovane Vitorović)

6. Anastasija Mitrović, druga nagrada (klasa Ane Jovanović )

7. Filip Perčić, druga nagrada (klasa Marija Petrović)

8. Milica Avramović, druga nagrada (klasa Bojane Nikić)

9. Kristina Vukosavljević, treća nagrada (klasa Ane Jovanović)

10. Katarina Tomić, treća nagrada (klasa Bože Banovića)

 

Danas je u organizaciji Muzičke škole „Mihajlo Vukdragović“ u Šapcu održan i Okružni festival violinista, na kome je uspešno nastupilo pet naših učenika, koji su osvojili četiri prve i jednu drugu nagradu:

1. Jovana Matić (2. razred, klasa M. Cogoljević), prva nagrada;

2. Miroslava Matić (2. razred, klasa M. Cogoljević) prva nagrada;

3. Nena Stanić (4. razred, klasa S. Zarić), prva nagrada;

4. MatijaZarić (5. razred, klasa S. Zarić), prva nagrada

5. Dragana Krstić (5. razred, klasa M. Cogoljević), druga nagrada

Ovaj uspeh ostvaren je uz klavirsku pratnju nastavnice Nataše Turnić Đorđić.

 

24. mart: 

Danas su naši učenici: Nena Stanić (violina, klasa: Snežana Zarić), Igor Zarić (violončelo, klasa: Daša Dačić), Kristijan Perčić (gitara, klasa: Milica Ivanović), Andrijana i Nikola Pantić (duo flauta i klarinet, klase: Ema Mirčetić i Goran Pantić), svojim nastupom uzeli učešće u obeležavanju Međunarodnog dana borbe protiv tuberkuloze, u organizaciji Opšte bolnice u Loznici.

 

28. mart:

Uspešan nastup naših učenika na Takmičenju iz solfeđa i teorije muzike “Viva la musica”, koje je održano u organizaciji Muzičke škole „Petar Krančević“ iz Sremske Mitrovice. Rezultati su sledeći:

1. Đurđina Spasojević, 99,33 poena, prva nagrada

2 Andrija Sekulić, 98,00 poena, prva nagrada

3. Kristina Vukosavljević, 81,67 poen, druga nagrada

4. Nikola Pantić, pohvala (takmičenje iz teorije muzike)

Učenike je pripremila nastavnica Katarina Tomić.

 

29. mart:

Uspešan nastup naših učenika na International Guitar Competition – Guitar Fest 2014, održanom u Bijeljini. Rezultati:

1. Kristijan Perčić, prva nagrada (klasa Milice Ivanović)

2. Ana Filipović, druga nagrada (klasa Milice Ivanović)

3. Bogdan Đorđević, druga nagrada (klasa Stevana Jovića)

4. Ivana Ignjatović, treća nagrada (klasa Milice Ivanović)

 

APRIL 2014.

 

7. april:

Danas su učenici klavirskog odseka naše škole nastupili na 12. Međunarodnom festivalu Muzičke škole „Petar Stojanović“ Ub, i ostvarili sledeće rezultate:

1. Andrea Dragićević, pripremni razred, prva nagrada (klasa: Marija Petrović)

2. Bojan Milivojević, 4. razred, treća nagrada (klasa: Ana Jovanović)

 

25. april:  

Na Vojvođanskom festivalu gitare, održanom u Novom Sadu, nastupio je naš đak Bogdan Petrović, ulenik prvog razreda gitare u klasi nastavnika Stevana Jovića i osvojio drugu nagradu.

 

26. april:

Danas je u Novom Sadu održano ekipno takmičenje muzičkih škola Srbije iz solfeđa. Četiri ekipe iz naše škole osvojile su sve prve nagrade, jednu treću i jednu pohvalu.

Ekipa petog razreda, „Kon anima“, osvojila je prvu nagradu (klase: Ivan Jovanović, Katarina Tomić i Jelena Trivković), kao i ekipa „Moderato kantabile“ iz klase nastavnice Katarine Tomić. Ekipa šestog razreda, „Pingvini sa Madagaskara“ (klase: Vesna Maksimović i Katarina Tomić), osvojila je treću nagradu, dok je najmlađa ekipa, pod nazivom „Barbi“ (klasa: Vesna Maksimović) osvojila pohvalu.

 

MAJ 2014.

 

8. maj:  

Danas je učenik naše škole, violinista Matija Zarić, iz klase nastavnice Snežane Zarić, nastupio u Opštoj bolnici Loznica, na svečanom prijemu za donatore koji su pomogli renoviranje Odeljenja za fizikalnu medicinu u Sanatorijumu Banja Koviljača.

 

12. maj:

Učenici naše škole učestvovali su na Međunarodnom festivalu „Dani harmonike“ u Ugljeviku, gde su osvojili ukupno četiri nagrade. Prve nagrade osvojili su Igor Filipović, Petar Krilović, a druge nagrade Miloš Filipović i Uroš Filipović. Četiri nagrađena učenika su iz klase nastavnika Obrada Kaitovića.

Milica Đukanović, učenica trećeg razreda klavira u klasi nastavnice Jovane Vitorović, ostvarila je danas uspešan nastup na Trećem međunarodnom takmičenju „Fantast 2014“, gde je osvojila treću nagradu.

 

14. maj:  

Danas je ekipa naše škole uspešno nastupila na Festivalu muzičkih škola, koji je ove godine održan u Užicu. Rezultati nastupa ekipe su sledeći:

1.Đurđica Ivanović, violina, treća nagrada (klasa: S. Mišić)

2. Igor Zarić, violončelo, druga nagrada (klasa: D. Dačić)

3. Kristijan Perčić, gitara, druga nagrada (klasa: M. Ivanović)

4. Srđan Đurić, saksofon, prva nagrada (klasa: G. Pantić)

Učenici sa gudačkog i duvačkog odseka nastupili su uz klavirsku pratnju korepetitora Jovane Vitorović i Nikole Grujičića.

 

24. maj:  

Na međunarodnom takmičenju „Mali virtuoz“ u Beogradu, violinisti iz naše škole ostvarili su izvanredan uspeh, osvojivši tri nagrade. Prve nagrade u svojim kategorijama osvojile su Jovana Matić i Miroslava Matić, obe iz klase nastavnice Marijane Cogoljević, a nastupile su uz klavirsku pratnju profesorice Nataše Turnić Đorđić. Aleksa Miletić, učenik drugog razreda violine u nastavnice Smiljane Mišić osvojio je treću nagradu. Aleksa je nastupio uz klavirsku pratnju nastavnika Nikole Grujičića.

 

26. maj:

Na takmičenju učenika muzičkih škola “Mali virtuoz” koje je danas održano u Beogradu u kategoriji kamernih ansambala, učenici Lozničke muzičke škole plasirali su se na prvo mesto, kao apsolutni pobednici ove kategorije. Trio pod nazivom “MAJ” pripremile su profesorice Marijana Cogoljević i Nataša Turnić Đorđić. Trio je nastupio u sastavu: Miroslava Matić, violina, Jovana Matić, violina i Anastasija Kuzmanović, klavir. Ukupan broj osvojenih poena je 97,66 .

Istog dana, takođe na takmičenju „Mladi virtuoz“, u kategoriji učenika drugih razreda, prvu nagradu osvojio je i gitarista Kristijan Perčić, učenik iz klase nastavnice Milice Ivanović.

 

27. maj:

Nastupom učenika pripremnog razreda klavira, Alekseja Zečevića, iz klase nastavnice Bojane Nikić, danas je nastavljeno uspešno predstavljanje naše škole na Međunarodnom takmičenju najmlađih muzičara „Mladi virtuoz“ u Beogradu. Aleksej je osvojio prvu nagradu.

 

Danas, sa početkom u 15:30 časova, u koncertnoj sali naše škole održan je solistički koncert naše bivše učenice, a sada maturantkinje Škole za muzičke talente iz Ćuprije, violinistkinje Olivera Matić. Prisutna publika imala je priliku da uživa u izvanrednoj interpretaciji ostvarenja Hačaturjana, Rajičića, Paganinija, Baha, Rodea i Vijetana, koje je mlada violinistknja izvela uz klavirsku pratnju pijanistkinje Emilije Pinto.

 

28. maj:

Tijana Glavonjić, učenica drugog razreda klavira u klasi nastavnice Jovane Vitorović, danas je ostvarila uspešan nastup na Međunarodnom takmičenju „Mladi virutoz“ u Beogradu, osvojivši prvu nagradu.

 

30. maj: 

U okviru Međunarodnog pijanističkog takmičenja„Slavenski“, koje je sedmu godinu zaredom održava u Novom Sadu, nastupio je Filip Perčić, učenik četvrtog razreda klavira, u klasi nastavnice Marije Petrović, i osvojio 3. nagradu.

 

31. maj:

U okviru Međunarodnog pijanističkog takmičenja„Slavenski“, koje je sedmu godinu zaredom održava u Novom Sadu, nastupio je Aleksa Spremić, učenik četvrtog razreda klavira, u klasi nastavnice Nataše Turnić Đorđić, i osvojio 2. nagradu.

 

JUN 2014.         

 

3. jun:

Polaznici Kreativnog kursa gitare večeras su, zajedno sa svojom nastavnicom Milicom Ivanović, održali svoj prvi i veoma uspešan koncert u sali naše škole.

 

4. jun:

Večeras je, svečanim koncertom učenika naše škole, koja obeležava jubilej od šest decenija postojanja, u sali Vukovog doma u Loznici, otvoren 43. Đački Vukov sabor, manifestacija posvećena znanju i stvaralaštvu mladih, koju organizuje Centar za kulturu „Vuk Karadžić“, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i lokalne samouprave.

U realizaciji svečanog koncerta povodom jubileja naše škole, pred oduševnjenom publikom koja je salu Vukovog doma ispunila do poslednjeg mesta, učestvovali su: hor, orkestar, hor pripremnog razreda, solisti, kamerni trio učenika drugog razreda, vokalni duet članova Saveta roditelja (soprani: Aleksandra Antonić i Sanja Mavrak), klavirski duo nastavnika (Bojana Nikić i Božo Banović) i Loznički gudački trio (nastavnice violine: Marijana Cogoljević, Snežana Zarić i Ana Panić). Horovi i orkestar nastupili su pod dirigentskom palicom: Jelene Trivković, Ivana Jovanovića i direktora Dragana Đedovića.

10. jun:  

U Muzeju Jadra održana je prezentacija knjige „Veliki Rat – Der Grosse Krieg“, autorke Gordane Ilić Marković, predavača na Katedri za slavistiku Univerziteta u Beču, u okviru koje je naš učenik, flautista Andrija Sekulić nastupio uz pratnju na harmonici, u izvođenju direktora Dragana Đedovića. Pomenutom prilikom publika je imala priliku da čuje poznatu srpsku pesmu „Lađa se kreće franucuska“, koja je nastala u toku Prvog svetskog rata, među srpskim vojnicima na Solunskom frontu.

 

12. jun:  

Večeras u 17:30 časova, u koncertnoj sali naše škole, upriličena je svečanost povodom završetka školovanja još jedne vredne grupe maturanata, kojima su podeljena svedočanstva, a najuspešnijima diplome i nagrade. U 18 časova počeo je Godišnji koncert škole, na kome su nastupili učenici koji su ostvarili najzapaženije rezultate u toku ove školske godine.

 

15. jun:  

Sa ciljem kontinuirane edukacije i stručnog usavršavanja nastavnog kadra, u našoj školi održan je seminar pod nazivom "Kako pomoći detetu da prevaziđe krizne životne situacije", autorke Branke Grahovac.

 

16. jun:

 

Na proslavi Dana Grada Loznice, danas je u Galeriji Mine Karadžić nastupio profesor naše škole, gitarista Stevan Jović.

 

18. jun:

Odlukom ministra prosvete, Srđana Verbića, naša škola je danas dobila verifikaciju za rad.

 

24. jun:  

U Skupštini Grada Loznice organizovan je prijem za najbolje i najuspešnije učenike lozničkih osnovnih i srednjih škola, kome su prisustvovali Mirko Stojanović, đak generacije, kao i učenici naše škole koji su na takmičenjima pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, u minuloj školskoj godini osvojili jedno od prva tri mesta. Učenicima su za postignute uspehe uručeni pokloni i novčane nagrade.

 

27. jun:

U sklopu stručnog usavršavanja u okviru ustanove predstavljena je knjiga „Pozorište Erika Satija“,  koju je kolegama predstavila autorka Nataša Turnić Đorđić, nastavnik korepeticije u našoj školi.  Nataša Turnić Đorđić je predstavila i prenela kolegama i svoja iskustva u izradi elektronskog portfolia, stečena u toku pohađanja onlajn seminara „Gugl-aplikacije za Gugl-generacije“,  kao iskustva u izradi Letopisa škole u formi bloga, stečena u okviru onlajn seminara „Komunikacija i interakcija u savremenoj školi. Božo Banović, nastavnik klavira predstavio je knjigu „Antologija srpske solo pesme“, objavljena u izdanju Udruženja kompozitora Srbije, u koju je uvrštena njegova kompozicija pod nazivom „San“.

 

28. jun:  

Još jedan nastup polaznika „Kreativnog kursa gitare“, koji je u saradnji Gitar Art festivala, Muzičke škole iz Loznice i Američke ambasade u Beogradu, organizovan u našoj školi u toku drugog polugodišta ove školske godine. Koncert, sa početkom u 12 časova, održan je na otvorenom prostoru, u prelepoj atmosferi bašti kafea „Sirano“ u Loznici.

Oduševljena publika, među kojom su bili roditelji polaznika, ljubitelji gitare, ali i nastavnici naše škole, aplauzima je pozdravila nastupe mladih i talentovanih gitarista i njihove nastavice Milice Ivanović. Koncertu su prisustvovali i osnivač "Gitar art festivala", Boško Radojković, organizatorka Festivala, LJubica Lazić,  kao i direktor naše škole, sa kolegama.

 

JUL - AVGUST 2014.

 

29. avgust:  

Danas je u Tršiću završena Radionica zvuka "Vuk i zvuk" u čijem je radu učestvovalo šest učenika iz naše škole. Oni su proteklih dana, u prelepom ambijentu Vukovog Tršića i prostorijama Muzeja jezika i pisma, imali priliku da sarađuju sa profesorima sa Fakulteta dramskih umetnosti i Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda. Organizator radionice je Centar za kulturu „Vuk Karadžić iz Loznice.